In memoriam – Hilaire De Clerck, voorzitter kermiscomité Westeinde-Bogaarde

Hartelijken dank.
Dat waren de woorden die onze voorzitter steevast gebruikte toen hij het woord nam. Hij was nooit te beroerd om te zeggen waar het op stond:
iedereen bedanken die hielp, maar ook waarschuwen: “ge keu zien dat er nie gevochten wordt” of “als niemand een bijdrage doet, dan scharten we achteruit gelijk de kiekens”.
Hoewel Hilaire al enkele jaren niet meer naar vergaderingen kwam, bleef hij voor iedereen van het kermiscomité altijd “de voorzitter”. Voor ons zal hij dit ook altijd blijven.
Onder zijn voorzitterschap hebben we een hele evolutie doorgemaakt: van het Klakkebal in de Fiatgarage over een feesttent in de Nieuwe Bogaardestraat waar de zomer- en winterkermis werd geboren, naar de Boslaan met het ontstaan van de mosselsouper en het aperitiefconcert tot op onze huidige stek met de sneukeltoer, summervibes, afterworkparty en Vlaamse artiesten.
Hilaire was er altijd bij, de laatste jaren slechts een paar momenten, maar dan wel de belangrijkste.
Hij kon zich als geen ander positioneren op de smalste doorgang of het drukste punt: je moest Hilaire passeren als je meehielp in de tent.
Hilaire was altijd mee met de vernieuwing en blij met extra medewerkers: “Waar jullie ze blijven halen weet ik niet, maar het zijn goede werkers”.

Dus HARTELIJKEN DANK Hilaire, voor alle prachtige jaren samen, door dik en dun, voor altijd onze voorzitter!

Het Kermiscomité Westeinde-Bogaarde